Wednesday, September 14, 2011

MaP

sorry la lmbt sangat update blog..bukan ape bile malas tu sampai ke impak maksima plus kadang2 dah ade ni story line tapi dihancuskan ngan mood tak elok so no point nak mencarut in public..macam membuka pekung sendiri..baik pendamkan aje dari luahkan and bila memendam point yang nak ditulispon tersimpan erat takmampu nak hurai....


ermmmm lupekan.....


btw aina ni dah bergelar MAHASISWI UNIVERSITY..lebih tepat UNIMAS la.... korang mesti terpikir asal UNIMAS? U kat semenanjung dah takde ke? banyak faktor nye antaranye

! engat tak dulu iklan masuk U? yang ade 3 orng budak2 lepasan STPM dapat offer masuk u...masa tu salah sorang tu dapat UNIMAS...dalam hati terpikir la unimas ni best tak....and teringin nak belajar jauh2...ala kite setakat pointer 2 lebeh je ni takkan ade harapan lagidah nak belajar oversea..tp takpe la..belajar over the sea pon ape salahnye....

! my dad pensyarah kontrak kat sini..so takde la blurr melampau if tak tau ape2..kan sy ni miss-blurrr

...........

nak update blog masa minggu orentasi kompem tak dapat nye la..so option yang ade update la lambat2 sikit..sudahkan ape yang penting dulu..ye idak

UnImAs or universiti Emas ni special sebb multicultural dia....kt sini serius blurr bile dieorng bukak bahasa dieorng..kalau ditanya jawab je sikk...maknenye tidakk..ahahaha. yang sangat2 best bile dapat kawan ngan org yang lain bangsa ngan kite..

pasal makanan kat sini tak mampu nak cakap ape...mebi sebb tak boleh nak adjust dengan lidah semenanjung kot...mase orentasi letih macam mane pon mesti nasik tak habis..walaupon ciput je dia letak...mungkin lepas 3  thun akan rindu jugak makanan kat sini macam rindu makcik cafe KMPP

kolej ngan kampus kat sini agak jauh....mase orentasi dulu beria ia LO ngan PKK semangat soh kiteorng ikut laluan jauh...katanye sebb taknak bagi korng crawded...kakiku melecet takke bercrawded jalan..bahasa melayunye bersimpang siur...las2 bile nak g kelas ikut laluan cempake..perh kejap jer...alahai...tp tengs tu kak Lia LO BRC sebb tunjukkan jalan shortcut kat kitew..='>>

meh kite bawak korng sume jalan2 dalam unimas

logo  unimas

google map view
KAIS (library)



FSKPM (lingkaran ubat nyamuk)


ha 1 lagi yang menstresskan jiwa dan raga..kene buli ngan LO + PKK sebb soh kiteorng tanda tangan semua fasi yang wujud..perh melepet kejar sorng2 LO pastu buat task macam buat refreshment ke nyayi lagu kolej ke..mule2 ikut la pastu dah follow group kebaya dance untuk malam rumpun budaya tanya kak sya senior ni baru kantoi the truth yang LO ngan PKK saje membuli... cisss

tapi pape pon ni orentasi the best terbaik dari ladang..so harap2 dapat survive and graduate dengan memperoleh keputusan yang terbaik gak dari ladang..insyaallah... ermm ni gmbar sume dari google ya... pasni mungkin boleh upload yang sendiri2 pulak..hehehehe

ermmm tu dulu la soo far..insyaallah akan diupdate lain2 pula nanti..salam 1unimas =)

1 comment:

tiQ =) said...

unimas is da best!!..
p/s..:::..cter sal tertinggal kunci xde?..haha