Tuesday, October 16, 2012

-hurt-



Sometimes to be silent is better than to be speak out loud..
Sometimes u need to express your feeling so that people can read about you..
To be heard alone than to be judge by people..

I always had three worth person in the world to hear my feeling and make me healing
But for more or less I don’t really have much to left

People do have weakness but how they see it will bring them up our lower than the ground
Sometimes they run away because the cant even face it.. 


People do cry because cry is like appreciating your feeling… reading your emotion
People do laugh and to be laugh but only to appreciate the moment of loss and emptiness
I had less close friend than my life because fail to read people’s feeling and emotion and let people judging me and see me differently

this is what our face everyday

Well, u can’t read people’s mind.. Do you?

Two of my very noble heart had said to me that
" be yourself. It’s who you are and people who only know how to appreciate others will appreciate you for who you are.. "
And I keep that as strength to stay awake

Monday, March 12, 2012

2 hari 1 malam

NEXTGEN (next generation) adalah program anjuran rakan integriti mahasiswa UNIMAS (RIM) NEXTGEN ialah program bersiri yang diadakan pada 3, 4 ; 10,11 dan 17,18 march 2012
Taknak la cite formal sangat pasal sebab bukan tulis blogni sebab nak promote pon. Just nak cite pasal 2nd aktiviti yang diadakan pada 10,11 march lepas which is lask weekends. Aina tak join 1st aktiviti sebab tak alert. Hmmp, rugi rugi

Our walid dan umi tak bagitau pon 2nd program ni nak buat ape, dimana dan bagaimana… yang tau just sediakan stud shoes, glove, dan headlamp. Walid dan umi tu stand for fasi2 RIM yang diamanahkan menjaga kami. Since tak join 1st aktiviti bertambahla ke-blurish an tentang ape yang berlaku pada musim ke-2 ni. Tapi kawan2 yang join 1st aktiviti pon tak tau pape. So fair and square..

Tentative program :
9th March 2012, 8.30 pm
Briefing pasal aktiviti esok (10/03/2012)
Walid mentioned ape yang nak dibawa dan ape yang jangan dibawa.
Barang2 wajib : stud shoes, glove, dan headlamp
Dieorng mention jugak kat sana takde line handset so call la parent bagitau takkan dapat dicontact sampai la the end of program..
And kteorng kene overnight kat sana..

10th march 2012 , 8.00 am +/-
Self check in. no handphone, duit, barang berharga, barang kemas, camera is allowed. Semua disimpan oleh umi dan walid2.
Siap buat sportcheck lagi takut ade yang left

10th march 2012, 9.45 am +/-
Naik bas dan bertolak ke destinasi .. ops “destinasi”

10th march 2012, 10.15 am
Tetibe je bas berhenti kat merdeka park,bandar kuching
abioji tetibe mention, something wrong with the bus so we need to stay outside
tup tup bile dah keluar bas, majka dan abioji bagi 1 letter bertulis
           
“Bas anda telah termeninggalkan anda
Anda berbekalkan 50 sen!
Cari jalan untuk balik UNIMAS dalam masa 4 jam
‘ think as a leader
Anda adalah duta UNIMAS”

Tercengang kiteorng. Abioji dengan umi pon hilang…kiteorng da fikir! Hump!! Harapan la nak pegi tempat misteri tu.. ntah2 ni la dia tempat misteri nye..
Kami move dari merdeka park ke kuching waterfront untuk ke tempat where bas unimas might come out since ade bas unimas yang bawak student gi outing. Tapi kiteorng takut run out of time so kiteorng decide to split and cari kerja
Macam2 kiteorng buat ade yang tolong jual dan buat ikan masin, jual kek lapis, survaneour,cuci tandas awam, jual cekodok, angkat barang, mintak sedekah, nyayi kat street, ahaha. Terbaik la. Last2 kteorng collect RM160++ untuk 30 orang dan guna RM120 naik van tambang balik u. terbaik la.
Parent kiteorng keep monitor aktiviti kiteorng tapi dieorng taknak tolang. Dieorng nak kite berdikari sendiri.
Masa dapat duit tu terbayang UNIMAS… happy gile bila dapat balikk

10th march 2012, 2.00 pm (depo bas UNIMAS)
Bertolak ke tempat misteri. Sebenarnya da terbaca kat mana tempat misteri tu. Kiteorng terbaca masa jumpe kereta walid kat kuching. Tak sure jauh mana tapi more or less sejam kot baru sampai

            Tempat misteri : Fairy Cave, Bau, Kuching

Sebut pasal tempat mungkin la korang takdapat imagine sangat macam mana.. cuba bayangkan 1 campsite yang bersaiz sederhana berbumbungkan gua. Bayangkan gua tu la yang jadi bumbung semulajadi kami.. subahanallah.. cantikkkk sangattt… kiteorng tak jejak lagi dalam gua dah terpegun da.. hebat sungguh ciptaan-Nya.
Masa sampai tu nampak student LimKokWing (harap spellingnye betul) buat rock climbing kat situ. So kiteorng share campsite ngan student limkokwing tu.
Kiteorng set up khemah (perempuan) lelaki tido luar dan dieorang kene cari kayu api…

Hmmpp.. panjang lagi kalau nak cite ni.. ade lagi 3 slot.. takpe la.. kite continue nanti ya,(macam lecture class pulak)
Teruskan bersama kami - walid

Sunday, January 8, 2012

End of semester 1 year 1

dah nak selesai pon penderitaan bernilai 1 sem untuk struggel college dan score anssignment, and exam mark. soo far untuk carry mark, aku agak berpuas hati la. 

cuma ade 1 paper yang still tak dapat2 mark lagi business math (student Pn. Faridah surely faham) 



1 paper aku kene tingkatkan usaha berlipat tripat kali ganda lagi (cogitive psychology) mark takat lepas jer. perhhh



since dah takde assignment aku dah mati kutu nak buat ape kat netbook(pemberian ehem) aku ni. serius mateku dah berpinar menengok slide dalam ni tapi terimalah seadanya since nak jimat ink taknak print kan. tu la aku buang tebiat yang agak julung2 kali dengan menulis blog ni.

since dah nak the end of the sem aku nak la buat reflect sikit dalam huru hara aku selama 4 bulan plus plus ni. iaitu(ceh) :

1. sila (kalau boleh) choose team group yang boleh buat keje independently (takde nak harap leader or team member je aka lepas tangan) 

2. sila pilih lecture anda. so time add subject sem2 ni kene laju and advance sikit la. since lecture yang memahami dan buat kita faham tu sangat limited.

3. sila study gradually. ni tak, bila ade assignment pinggirkan study tu sekarang exam week satu happa pon tak faham sebb tak fokus dan tak study lepas lecture( awak selalu marah saya part ni)

4. sila pakai simple SPF sebelum keluar kalau tak nak kulit gelap (cuaca kat unimas ni unpedictabe betul! kejap panas sangat2 pastu hujan lebat. pelik je cuaca kat sini. macam takde awan je...(ceh bajet oversea) =='

tapi ape yang penting lepas huru hara satu sem ni aku nak enjoy!!!!

Saturday, January 7, 2012

meluahkan perasaan

saya tak tau nak cakap macam mana tapi saya try nak cakap. sy harap post ni bukan lagi nak mengeruhkan keadaan yang saya tak tau macam mana suasana sekarang ni.

saya selalu cari pasal dengan awak. yes awak

sebb sy nak awak selalu engat kat saya. saya tengok laptop teringat awak, sy tengok teddy teringat awak. sy tak tau kalau sy nak buang awak jauh2 macam mana. sy rindu kat awak. rindu sangat2.

saya tahu sekarang bukan masa sesuai nak cari pasal, tapi sy taktau ape yang menyebabkan sy dianggap mencari pasal. masing2 emosi tak stabil, tengah separa rational, otak dah mereng mengadap nota berjela so sy tau sy mencari pasal. tapi takde niat sikit pon...

dengan status yang pelik for 2nd status within this year mesti korang pikir pehal la minah ni tapi entah. 

awak.............. jangan marah lagi tau.

to all : happy exam!! hahaha

p/s : i sayanggggg TMX!!!!!!