Sunday, January 8, 2012

End of semester 1 year 1

dah nak selesai pon penderitaan bernilai 1 sem untuk struggel college dan score anssignment, and exam mark. soo far untuk carry mark, aku agak berpuas hati la. 

cuma ade 1 paper yang still tak dapat2 mark lagi business math (student Pn. Faridah surely faham) 



1 paper aku kene tingkatkan usaha berlipat tripat kali ganda lagi (cogitive psychology) mark takat lepas jer. perhhh



since dah takde assignment aku dah mati kutu nak buat ape kat netbook(pemberian ehem) aku ni. serius mateku dah berpinar menengok slide dalam ni tapi terimalah seadanya since nak jimat ink taknak print kan. tu la aku buang tebiat yang agak julung2 kali dengan menulis blog ni.

since dah nak the end of the sem aku nak la buat reflect sikit dalam huru hara aku selama 4 bulan plus plus ni. iaitu(ceh) :

1. sila (kalau boleh) choose team group yang boleh buat keje independently (takde nak harap leader or team member je aka lepas tangan) 

2. sila pilih lecture anda. so time add subject sem2 ni kene laju and advance sikit la. since lecture yang memahami dan buat kita faham tu sangat limited.

3. sila study gradually. ni tak, bila ade assignment pinggirkan study tu sekarang exam week satu happa pon tak faham sebb tak fokus dan tak study lepas lecture( awak selalu marah saya part ni)

4. sila pakai simple SPF sebelum keluar kalau tak nak kulit gelap (cuaca kat unimas ni unpedictabe betul! kejap panas sangat2 pastu hujan lebat. pelik je cuaca kat sini. macam takde awan je...(ceh bajet oversea) =='

tapi ape yang penting lepas huru hara satu sem ni aku nak enjoy!!!!

Saturday, January 7, 2012

meluahkan perasaan

saya tak tau nak cakap macam mana tapi saya try nak cakap. sy harap post ni bukan lagi nak mengeruhkan keadaan yang saya tak tau macam mana suasana sekarang ni.

saya selalu cari pasal dengan awak. yes awak

sebb sy nak awak selalu engat kat saya. saya tengok laptop teringat awak, sy tengok teddy teringat awak. sy tak tau kalau sy nak buang awak jauh2 macam mana. sy rindu kat awak. rindu sangat2.

saya tahu sekarang bukan masa sesuai nak cari pasal, tapi sy taktau ape yang menyebabkan sy dianggap mencari pasal. masing2 emosi tak stabil, tengah separa rational, otak dah mereng mengadap nota berjela so sy tau sy mencari pasal. tapi takde niat sikit pon...

dengan status yang pelik for 2nd status within this year mesti korang pikir pehal la minah ni tapi entah. 

awak.............. jangan marah lagi tau.

to all : happy exam!! hahaha

p/s : i sayanggggg TMX!!!!!!