Saturday, July 23, 2011

tawaran ke universiti...15-07-2011




Aku dapat 1 lagi rezeki yang tak ternilai yang Allah kasi kat aku..ALHAMDULILLAH.. dengan pointer matrik aku yang ciput gegile aku dah ala2 give-up r nak try dapat IPTA..syukur gile…wahhhhh… 

Tp banyak sangat bende yang aku dah dan kene setel..antaranye..

1-tiket flight.(setel)  =)..naik firefly wok…agak jakon la sebb aku dah agak tua baru nak rasa an..tp tak kesa… kire blessing ar ni dapat belajar oversea(over the sea)ahahaha
2.passport..tak setel lagi
3.Yuran pendaftaran(setel)…
4.account bank islam..(untuk PTPTN)
5.medical check-up (otw…tunggu result pemeriksaan x-ray siap)
6.fill all the required form and Photostat and print mana yang patut.
7.Barang kelengkapan

daftar pada 7 hb and tiket flight dah beli pada 5 hb...since datang awal mebi dapat ronde kuching ke..hehehe...soalan femes membe selalu tanye sape hantar??entah la..abah tak bgtau pon dia nak datang sini ke dia tunggu kat sana...tak nak jawab pulak soalan tuh...suspen...tp katanye tiket takde since musim raya ni..

Tapi yang paling payah nak buat is nak meninggalkan  orng yang tersayang. My mum dia dok count every single day sebb taknak it running soo fast. Im gonna miss her.. a lot. I just hope my mum could be with me since abah pon dah ade kat sana… tapi adik2 takde orng nak handle sebab kat situ sekolah jauh and takde sekolah agama…

Tapi yang paling payah is how to survive without u around. Lamanye tiga tahun. Entah dapat balik cuti sem entah tak..kot2 kat dapat balik langsung. If balik pon mungkin cuti sem tak serentak tak dapat jumpa.. awak kat UUM sy kat unimas.. jauhnye terpisah. Lemah sy nak tinggalkan awak. Masa kat matrix sy jumpa awak sekali dalam 3 bulan pon tak kesah sebb kita memang tak selalu jumpe. Sekarang? Ntah2 bila dah busy2 kita dah semakin menjauh…

Sy nak anggap ni sume ujian tp bila sy realistic sy tak tau pon kalau sy mampu.

4 comments:

Syaz1 Azmi said...

Gudluck All Da Best!!

Abdul Rahman said...

:'(

farahd101 said...

dun worry, u can do it aina!

nurul aina said...

syazwan : thanks..=)

rahman : kitew pon cedey..jom nages same2...huwaaaaaaaaa...

fara : thanks lalink.. u pown..jangan lupe itew tau..hehhee